Gå til forsideSe kalenderenInformation om Næstved HallenKoncerter Show Udstillinger og meget meget mereSportens sideNæstved Hallens RestaurantMultiArena
Læs  mere om Næstved Hallernes Restaurant - klik her


VM i kvindehåndbold i Næstved Hallerne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den gule trøje

Den gule trøje er den førertrøje, som bæres af lederen af et cykelløb. Den tildeles til de cykelryttere, der scorer flest point i sprinterne. Den bæres også af cyklisterne på det hold, der fører holdklassementet. I denne artikel får du flere oplysninger om den gule trøje.

Den gule trøje bæres af den bedste unge rytter

Den gule trøje er den traditionelle cykeltrøje, som bæres af den bedste unge rytter. Den bæres også af vinderen af en bjergetape under Tour de France. Disse anses for at være de hårdeste dele af løbet, og det er en stor ære at vinde en bjergtrøje. En rytter, der bærer denne trøje, er normalt den bedste i sin klasse, og det kan også være et tegn på, at han vil få en succesfuld karriere.

Der findes andre trøjer, som repræsenterer de forskellige etaper i løbet. Ingen af disse trøjer har dog samme status som den gule trøje. Løbet er en af de mest brutale begivenheder inden for al sport, og atleterne gennemgår intens træning i store dele af året. Desuden er løbet kun tre uger langt, hvilket betyder, at de har meget lidt tid til at hvile mellem etaperne. På trods af dette er der mange atleter, der brillerer under konkurrencen.

Ud over de grønne og gule trøjer er den røde polkaprikkede trøje også en populær cykeltrøje. Denne uddeles til den rytter, der har fået flest point i kategorien "King of the Mountains". Denne klassifikation blev første gang indført i 1933 og tildeles den rytter, der topper flere bjergetaper end nogen anden. Den bedste rytter kan optjene point ved at vinde mindre sprintløb inden for en etape. En rytter kan dog miste point, hvis han overtræder reglerne.

Det tildeles den cykelrytter med det højeste antal sprintpoint

Sprintpoint tildeles de cykelryttere, der placerer sig højt i sprintetaper. I de tidlige dage af denne klassifikation fik ryttere, der ikke placerede sig højt, strafpoint. Dette ændrede sig dog i 1959, da cyklisterne begyndte at optjene point i forhold til høje slutplaceringer. Førstepladsen giver flest point, mens lavere placeringer får færre point. I dag vinder den cykelrytter med det højeste antal point den gule førertrøje.

Den gule førertrøje tildeles også til den cykelrytter med den højeste samlede score i et holdklassement. Den bedste rytter på et hold skal være under 25 år og født efter den 1. januar 1997. Holdmedlemmerne får point ved at lægge de tre bedste tider, som de har opnået i Touren, sammen. Vinderne af den hvide trøje betragtes som holdets unge talent. I 1975 blev den hvide trøjes betydning ændret til "den bedste unge rytter". Francesco Moser var den første vinder af den hvide trøje.

Den gule førertrøje er en af de mest prestigefyldte beklædningsgenstande inden for professionel cykelsport. En cykelrytter, der bærer denne trøje, gennemfører løbet på kortest mulig tid og kåres som vinder. Sidste år blev den gule trøje vundet af den slovenske cykelrytter Tadej Pogacar.

Den bæres af medlemmer af det hold, der fører holdklassementet

Medlemmerne af de hold, der fører holdklassementet, får den gule trøje. Traditionelt bæres den gule trøje af vinderen af Tour de France. I de seneste år er denne praksis dog gået i stå. Som følge heraf er den gule trøje ikke længere obligatorisk. Desuden beholder man løbenummeret fra det foregående års vinder. I de efterfølgende Tourer anvendes nummeret for den højest klassificerede rytter i en tidligere Tour til at bestemme et holds nummer.

Under en etape af Tour de France har medlemmerne af det hold, der bærer den gule trøje, det primære ansvar for at forsvare den førende rytter mod angreb. De skal også jage de udbrydere, der kan opstå i løbet af dagen, ned. Denne fysiske anstrengelse er nok til at kræve sin del af rytterne.

Et hold, der fører holdklassementet, vil have en eller to ryttere, der har de bedste chancer for at vinde løbet. Disse hold vil have specialiserede støtteryttere til klatrere, men vil stole på den bedste GC-rytter til at tage den gule trøje.

Den bæres af ryttere fra Team Ineos-Grenadiers

Team Ineos-Grenadiniers-rytteren Jonas Vingegaard holder fast i den gule trøje, den samlede førertrøje i Tour de France i 2022. Hans samlede forspring er på 3:26 minutter, men han er stadig bagud i forhold til to andre ledere, herunder verdensmester Geraint Thomas og den to gange forsvarende mester Jonas Vingegaard.

Team Ineos-Grenaders rytter Bernard Hinault er femdobbelt Tour de France-vinder og har ry for at køre med knofedt. Han er også kendt som "Grævlingen" på grund af sin filosofi om ingen gaver. Pogacar ser ud til at have taget Hinaults motto til sig, da han slog ud på de sidste par hundrede meter, da der ikke var nogen etapesejr eller tidsbonus på spil.

Pay and Play Gå til Pay and Play

Tilmeld dig til Pay and Play her

 

 

Klik og gå til kalender