Gå til forsideSe kalenderenInformation om Næstved HallenKoncerter Show Udstillinger og meget meget mereSportens sideNæstved Hallens RestaurantMultiArena
Læs  mere om Næstved Hallernes Restaurant - klik her


VM i kvindehåndbold i Næstved Hallerne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oprettelse af en nødfond

Hvis du driver en lille virksomhed, er det afgørende for din overlevelse, at du opretter en nødfond. Selv den mindste nødsituation kan sætte din virksomhed ud af drift. Heldigvis er der flere måder at spare op til uventede udgifter, f.eks. sygdom hos nøglemedarbejdere eller driftsstop. Automatisk opsparing af en procentdel af nettoindkomsten hver måned er den mest almindelige måde at automatisere din opsparing på. Andre måder at lægge penge til side på er bl.a. ved hjælp af et forudbetalt kort og ved at få penge ind i en stormflod.

Opsparing af penge hver måned

Den bedste måde at opbygge en nødfond på er at begynde at spare lidt penge op hver måned. Der er mange måder at spare penge på, bl.a. ved at skære ned på udgifterne i hjemmet. Hvis du f.eks. har en dyr mobiltelefon, kan du måske opsige den. Du kan også skære ned på dit wifi abonnement. Du kan endda overveje at tage en sidegevinst eller samkørsel for at  spare penge. Alternativt kan du skære ned på din restaurantregning eller arbejde hjemmefra i stedet.

For at opbygge en nødfond bør du starte med at sætte et måltal for, hvor meget du skal spare op hver måned. Når du har fastsat dit mål, skal du oprette et budget og følge dine indtægter og udgifter i to måneder. Kig på dine udgifter, og lav eventuelle nødvendige justeringer. Måske vil du skære unødvendige udgifter væk eller finde billigere alternativer. En besparelse på 1 USD om dagen kan gøre meget. Det er et forsøg værd!

Automatisering af din opsparing

Uanset om du har brug for penge i en nødsituation, eller du blot ønsker at spare penge op til pensionen, er det en god måde at automatisere din opsparing til en nødfond på at nå disse mål på. Ved at oprette automatiske overførsler fra din checkkonto til din nødfond kan du spare penge op uden at tænke over det. Du kan oprette en overførsel på 100 USD hver måned den 6. i måneden - kort tid efter, at du har fået din lønseddel. Ved at have denne automatiske overførsel på en tilbagevendende basis vil du undgå at bruge din opsparing.

Når du har automatiseret din opsparing, bør du gennemgå den med jævne mellemrum. Nogle mennesker planlægger deres vedligeholdelse kvartalsvis, mens andre gerne ændrer den, når de økonomiske omstændigheder ændrer sig. Hvis du f.eks. er i den offentlige sektor, kan du måske ønske at tidsindstille din opsparingsautomatisering til at falde sammen med din lønforhøjelse. På den måde kan du øge din investeringsautomatisering med yderligere 100 USD, hvis du får en lønforhøjelse på 100 USD. På samme måde kan du, hvis du får 100 USD ekstra hver måned, øge din automatiske opsparing med yderligere 80 eller 95 USD.

Brug af et forudbetalt kort

At bruge et forudbetalt kort til at oprette en nødfond er en fantastisk måde at praktisere finansiel disciplin og spare regelmæssigt op. Nøglen er at holde styr på dine væsentlige udgifter, f.eks. udgifter til børnepasning, gas og elektricitet. Sørg derefter for at overføre en eventuel overskydende saldo til en opsparingskonto. Du kan ændre det beløb, du indbetaler fra den ene lønperiode til den anden, hvis det er nødvendigt. Når du når fristen for COVID-19-relaterede budgetnedskæringer, vil du have sparet 2.600 USD op.

Hvis du vil oprette en kontant nødfond, kan du indsætte kontanter på en konto i en bank eller kreditforening. Du kan også sætte pengene direkte ind på en konto, men det er bedre at opbevare dem et sikkert sted, hvor du ikke bruger dem. En konto i en bank eller kreditforening anses for at være det sikreste sted at deponere kontanter. Et forudbetalt kort kan derimod ikke være knyttet til en bank, hvilket betyder, at du kun kan bruge det beløb, der står på kortet.

Tilføjelse af uventede gevinster til din nødfond
Tilføjelse af uventede gevinster til din nødfond er en af de bedste måder at udnytte et uventet pengebeløb på. Det kan f.eks. være, at du får en arv eller et andet økonomisk ansvar, som du ikke har overvejet før. Det vil være klogt at planlægge dette på forhånd og sætte penge til side til din nødfond. Ellers kan du ende i en situation, hvor du er ansvarlig for en anden persons økonomiske forpligtelser.

Uventede penge kan være i form af en selvangivelse, en fødselsdagsgave på 20 dollars fra tante Jean eller ekstra lommepenge fra en ferie. Hvis du tilføjer uventede penge til din nødfond, kan det gøre en stor forskel i tilfælde af en nødsituation. Disse små beløb kan investeres over tid for at opbygge en betydelig nødfond. Ved at forpligte dig til et månedligt bidrag kan du gradvist øge dit beløb og gøre det mere synligt med tiden.

Pay and Play Gå til Pay and Play

Tilmeld dig til Pay and Play her

 

 

Klik og gå til kalender